Tony Blair îndeamnă UE să-și reformeze politica de imigrație pentru a evita Brexitul

154
1
Tony Blair îndeamnă UE să-și reformeze politica de imigrație pentru a evita Brexitul - tony-1519996864.jpg

Articole recomandate

Fostul premier britanic Tony Blair a îndemnat Uniunea Europeană să accepte să-și reformeze politica sa de imigrație, pentru a face Marea Britanie să-și schimbe părerea cu privire la Brexit, estimând că este încă timp pentru a evita o despărțire ce va aduce pierderi, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Tony Blair, unul dintre principalii opozanți la decizia Marii Britanii de a părăsi UE, le-a cerut liderilor europeni, în timpul unui discurs susținut la Bruxelles, să vină cu inițiative pentru "a ne scoate din impasul Brexitului".

"Europa știe că are nevoie de reforme. Reforma în Europa este cheia pentru a face Marea Britanie să-și schimbe părerea", a declarat Blair în fața asociației de patroni europeni BusinessEurope.

Blair estimează că țara sa ar putea fi convinsă să rămână în UE, dacă îngrijorările britanicilor, în special asupra migrației, vor fi aplanate.

Aceasta este a doua intervenție a unui fost premier britanic în ultimele zile pe marginea acestui subiect. Miercuri, conservatorul John Major a susținut ideea unui al doilea referendum, asupra acordului final de retragere, argumentând că britanicii au fost induși în eroare cu privire la consecințele Brexitului.

Tony Blair a reluat acest apel, afirmând că britanicii ar trebui să aibă "ultimul cuvânt de spus cu privire la acordul negociat, indiferent care este acesta".

Potrivit lui Blair, premier laburist din 1997 până în 2007, "un proiect exhaustiv cu privire la controlul imigrației" ar ajuta la modificarea opiniei publice cu privire la Brexit și ar putea stopa valul de populism și de nemulțumire constatat peste tot în Europa în ultimii ani.

"Dacă Europa ar oferi o cale paralelă celei a Brexitului, cu o Mare Britanie care ar rămâne într-o Europă ce se reformează, acest lucru ar permite transformarea dezbaterii. Aceasta nu necesită un miracol. Aceasta necesită leadership. Și tocmai acum avem noi nevoie de aceasta", a adăugat el. 

Comentează știrea

Mesterul
3 martie 2018
Manole

Da' tare internationali mai sunt eti voi la Cuget Liber.. De conferintele judetene PSD care il sustin in unanimitate pe Dragnea pentru o noua presedentie PSD ati auzit? Si ca la constanata gloata a votat in unanimitate j9goodia sa fie din nou presedinte PSD? Ca pe vremea lui ceasca cel prea putin impuscat ? Si ca Dragnea tocmai planuieste sa scoata PSD din Internationala Socialista si ca PES tocmai proceseaza excluderea PSD ? Adio Europa.. ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde