€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Tinerii catolici, mesaj pentru Papa: "Ne dorim o atitudine mai puțin moralistă"

Ştire online publicată Luni, 26 Martie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Mai mulți tineri catolici din diferite zone ale lumii au declarat, la sfârșitul unei întâlniri care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii la Vatican, că ar prefera ca Biserica să adopte o atitudine mai puțin moralistă, informează DPA și Reuters.


„Uneori, simțim că sacrul pare să fie ceva separat de viețile noastre de zi cu zi. Adesea, Biserica pare prea severă și este de multe ori asociată cu atitudinea excesiv moralistă. Ne-am dori ca Biserica să se întâlnească cu noi în diverse locuri în care acum este prea puțin prezentă. Biserica ar trebui să caute metode noi, creative, de a aborda oamenii, în locurile în care aceștia se simt confortabil și în care socializează în mod obișnuit - baruri, cafenele, parcuri, săli de sport, stadioane sau alte centre culturale populare”, se arată în declarația semnată la finalul întâlnirii de circa 300 de delegați cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani.


Întâlnirea pre-sinodală a tinerilor, care a început luni, 19 martie, și s-a încheiat sâmbătă, 24 martie, constituie o etapă din parcursul de pregătire a celei de-a XV-a Adunări Generale a Sinodului episcopilor, programată în octombrie 2018 pe tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”.


Documentul final al întâlnirii pre-sinodale a tinerilor a fost înmânat Papei Francisc, duminică, în Piața Sf. Petru din Roma.


De asemenea, participanții la întâlnirea pre-sinodală a tinerilor au solicitat ca Biserica să își recunoască greșelile și să condamne abuzurile sexuale, notează DPA.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.8312 secunde