Tinerii catolici, mesaj pentru Papa: "Ne dorim o atitudine mai puțin moralistă"

183
1
Tinerii catolici, mesaj pentru Papa:

Articole recomandate

Mai mulți tineri catolici din diferite zone ale lumii au declarat, la sfârșitul unei întâlniri care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii la Vatican, că ar prefera ca Biserica să adopte o atitudine mai puțin moralistă, informează DPA și Reuters.


"Uneori, simțim că sacrul pare să fie ceva separat de viețile noastre de zi cu zi. Adesea, Biserica pare prea severă și este de multe ori asociată cu atitudinea excesiv moralistă. Ne-am dori ca Biserica să se întâlnească cu noi în diverse locuri în care acum este prea puțin prezentă. Biserica ar trebui să caute metode noi, creative, de a aborda oamenii, în locurile în care aceștia se simt confortabil și în care socializează în mod obișnuit - baruri, cafenele, parcuri, săli de sport, stadioane sau alte centre culturale populare", se arată în declarația semnată la finalul întâlnirii de circa 300 de delegați cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani.


Întâlnirea pre-sinodală a tinerilor, care a început luni, 19 martie, și s-a încheiat sâmbătă, 24 martie, constituie o etapă din parcursul de pregătire a celei de-a XV-a Adunări Generale a Sinodului episcopilor, programată în octombrie 2018 pe tema "Tinerii, credința și discernământul vocațional".


Documentul final al întâlnirii pre-sinodale a tinerilor a fost înmânat Papei Francisc, duminică, în Piața Sf. Petru din Roma.


De asemenea, participanții la întâlnirea pre-sinodală a tinerilor au solicitat ca Biserica să își recunoască greșelile și să condamne abuzurile sexuale, notează DPA.


Comentează știrea

Pavel
26 martie 2018
Mai usor cu pianul pe scari!

Biserica transmite prin preoti ,Cuvantul Domnului. Daca tinerii au chef de alte mesaje,sa mearga acolo unde se gasesc ele,in cafenele,carciumi sau baruri de homosexuali. Niste putoti de 16 ani inca nu stiu ce e cu ei in viata lor,la ce se apuca ei de dat sfaturi Papei? Ori poate ca sunt din categoria hastagistilor de pe la noi....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5428 secunde