Theresa May va demisiona, oficial, azi

103
Theresa May va demisiona, oficial, azi - theresamay-1559890887.jpg

Articole recomandate

Theresa May va demisiona oficial vineri din funcția de lider al Partidului Conservator și, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a eșecului ei de a convinge Camera Comunelor să accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amânarea retragerii Regatului Unit din UE până pe 31 octombrie. Ea va rămâne în funcție până la alegerea succesorului său, așteptată în a doua parte a lunii iulie, după cum a anunțat Partidul Conservator săptămâna aceasta.


Demisia Theresei May nu presupune declanșarea unor alegeri legislative anticipate. Viitorul premier și lider al Partidului Conservator britanic va fi ales prin vot de membrii acestei formațiuni, conform Agerpres.

Până în prezent 11 politicieni conservatori au anunțat că intră în cursa pentru succesiunea ei la conducerea Partidului Conservator și a guvernului, o competiție care poate aduce în fruntea guvernului un șef de guvern care să dorească o ruptură mai clară de Uniunea Europeană, consemnează agenția Reuters. Întregul proces va fi supervizat de grupul parlamentar conservator, reunit în așa-numitul ''Comitet 1922''.

Fiecare candidat trebuie să fie deputat conservator și are nevoie de sprijinul a cel puțin opt deputați conservatori. Comitetul 1922 a decis să mărească acest număr de susțineri față de cel din procesele anterioare de alegere a premierului și șefului partidului, pentru a elimina din start candidații slabi și cu șanse foarte mici.

Un apel pentru depunerea candidaturilor va fi anunțat odată ce May își depune demisia. Candidaturile vor fi apoi înregistrate formal pe 10 iunie, între orele 09:00 GMT și 16:00 GMT. demisionează oficial astăzi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6003 secunde