Theresa May îi va solicita lui

169
Theresa May îi va solicita lui - theresamay1-1527510749.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May îi va solicita președintelui SUA, Donald Trump, să evite protestatarii din centrul Londrei în timpul vizitei pe care liderul american o va efectua în Marea Britanie în luna iulie și a propus ca întrevederea cu acesta să fie găzduită de reședința ei de la țară, a relatat publicația britanică The Sun, citată de Reuters.

Detaliile acestui plan vor fi transmise Casei Albe de către ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch.

Potrivit sursei citate, există două propuneri care vor fi prezentate administrației prezidențiale americane - una pentru o vizită a lui Trump în Downing Street 10 (sediul executivului britanic) și una privind o întâlnire la Chequers, un conac din secolul al XVI-lea situat la 60 de km nord-vest de Londra -, a adăugat o sursă guvernamentală, care a precizat că Theresa May preferă ca întâlnirea să aibă loc la Chequers.

Trump va fi primit de regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor și nu la Palatul Buckingham, menționează The Sun.

De asemenea, ambasadorul Kim Darroch va sugera Casei Albe ca Donald Trump să nu viziteze parlamentul britanic, adaugă publicația citată.

Donald Trump va efectua în iulie o vizită de lucru în Marea Britanie, după luni de incertitudini legate de data acestei deplasări.

Mulți britanici au anunțat că vor participa la proteste în cazul unei vizite a lui Trump în țara lor, în timp ce mai mulți politicieni britanici și-au exprimat opoziția față de o eventuală vizită de stat a liderului american.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat în urmă cu câteva săptămâni că Donald Trump nu este binevenit în capitala britanică din cauza a ceea ce el a numit "agenda sa care provoacă discordie".

Anterior în cursul acestui an, Trump și-a anulat o vizită la Londra consacrată inaugurării noii ambasade a SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde