Mai multe ştiri online:

Theresa May cere sprijinul parlamentarilor după discuțiile dificile cu UE

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Premierul britanic Theresa May le-a solicitat, joi, parlamentarilor să ajute la găsirea unui compromis asupra acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, după ce, miercuri seară, a obținut o amânare a Brexitului după discuții dificile cu liderii celorlalte state membre ale UE, transmite DPA. 


Premierul britanic a convenit, joi seară, cu liderii statelor din UE27 să amâne Brexitul cu șase luni, până la 31 octombrie 2019, răgaz în care guvernul de la Londra va încerca să ajungă la un acord cu opoziția laburistă pentru adoptarea acordului de retragere, deja respins de trei ori de parlamentul britanic. 


May le-a transmis parlamentarilor britanici că tratativele de la Bruxelles au fost „dificile și nesurprinzător de mulți dintre partenerii noștri europeni împărtășesc frustrarea profundă pe care știu că mulți dintre cei din această Cameră o simțim cu privire la actualul impas”. 


Theresa May a adăugat că discuțiile în desfășurare cu opoziția laburistă cu privire la posibila cale de a avansa sunt constructive și și-a exprimat speranța că ele vor avea drept rezultat o „singură abordare unificată”, care va fi prezentată parlamentului. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8668 secunde