The Times: Theresa May demisionează vineri

Joi, 23 Mai 2019
116
Premierul britanic Theresa May va anunța vineri că își va da demisia, a informat The Times, fără să facă referire la o sursă, relatează Reuters.


May va rămâne în funcția de prim-ministru până va fi ales succesorul ei printr-un proces în două etape în care doi candidați finali vor fi votați de 125.000 de membri ai Partidului Conservator.

Premierul britanic Theresa May nu a reușit să-și convingă majoritatea și nici opoziția în Parlament cu planul său al "ultimei șanse" în vederea implementării Brexitului, crticat de toate partidele, scrie News.ro.

Parlamentari din ambele părți ale disputei privind Brexitul au declarat că propunerile sunt superficiale. La câteva ore după anunțul lui May, peste 20 de conservatori care au susținut acordul la ultimul vot au anunțat că îl vor respinge acum.

Premierul britanic a anunțat marți o serie de compromisuri - inclusiv posibilitatea unui al doilea referendum și rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană (UE) -, cu scopul de a încerca să obțină o susținere a planului său cu privire la Brexit a majorității deputaților.

May a anunțat inițial că va informa cu privire la demisia sa după ce acordul Brexitului va fi votat de parlament în prima săptămână din iunie.


Pagina a fost generata in 0.3061 secunde