Testele clinice pentru vaccinul anti-Covid de la Novavax arată o eficacitate de 93%, anunță compania

574
Testele clinice pentru vaccinul anti-Covid de la Novavax arată o eficacitate de 93%, anunță compania - nova-1623670834.jpg

Articole recomandate

Compania americană Novavax a anunțat, luni, că datele de la testele clinice ale vaccinului său anti-Covid arată o eficacitate de peste 90% a serului împotriva coronavirusului și variantelor sale, relatează Reuters.


Studiul a fost realizat pe aproape 30.000 de voluntari din Statele Unite și Mexic. Novavax a anunțat și că va cere autorizarea de urgență a vaccinului său în Statele Unite dar și în alte țări ale lumii, începând cu al treilea sfert al lui 2021.


Vaccinul pe bază de proteină a fost eficient în proporție de 93% împotriva variantelor predominante de Covid-19, conform companiei americane.


Vaccinurile pe bază de proteină folosesc o tehnică convențională de imunizare prin folosirea unor părți purificate din virus care provoacă un răspuns imun din partea organismului. Conform companiei, vaccinul este eficient în proporție de 100% împotriva formelor grave și moderate ale Covid-19. 


Împotriva variantelor pe care Novavax nu a reușit să le identifice, vaccinul a fost eficient în proporție de 70%.


„Practic, este foarte important că un vaccin te poate proteja împotriva unui virus care se răspândește cu viteză”, a spus șeful departamentului de cercetare de la Novavax, dr. Gregory Glenn.


În același timp, compania anunță și că vaccinul a fost tolerat ușor printre participanții la testele clinice – printre efectele adverse s-au numărat dureri de cap, oboseală, dureri musculare, toate de formă ușoară.
 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3407 secunde