Teste gratuite pentru farmacii, dar contra-cost pentru populație. Plătești câteva zeci de lei dacă vrei să te testezi în farmacie

229
Teste gratuite pentru farmacii, dar contra-cost pentru populație. Plătești câteva zeci de lei dacă vrei să te testezi în farmacie - test-1633877427.jpg

Articole de la același autor

Deși Ministerul Sănătății a distribuit teste antigen rapide pentru depistarea COVID-19 gratuit în farmacii, persoanele care doresc să se testeze trebuie să plătească pentru că statul nu decontează echipamentele folosite de specialiști.




„Testare gratuită nu se efectuează. Ministerul Sănătății a declarat că testele vin gratuit, dar farmaciile pot avea dreptul să impună o taxă. (...) 60 de lei de persoană.”, spune o farmacistă.

O altă farmacistă explică de ce oamenii care vor să se testeze trebuie să plătească:

„Nouă nu ne plătiți contribuții de sănătate în fiecare lună, dar serviciul medical trebuie să-l plătiți.”


La sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Sănătății a anunțat că va face posibilă testarea pentru COVID-19 și în farmacii. La momentul respectiv, 106 locații din toată țara primiseră gratuit teste.

„În acest fel creștem accesul la testare și facem acest proces mai ușor pentru toți românii.” anunța în acel moment secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„În cazul în care nu ești vaccinat, să știi că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, mai preciza Andrei Baciu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9592 secunde