Teroriști afgani, prinși în România!

276
Teroriști afgani, prinși în România! - trerafg15115200-1351523064.jpg

Serviciul Român de Informații monitorizează doi teroriști afgani încă din 2011, când au intrat pe teritoriul României, informează realitatea.net.


Ei sunt suspectați că fac parte dintr-o organizație teroristă. Potrivit SRI, cei doi au încercat să obțină statutul de refugiați, dar Tribunalul Galați le-a respins solicitarea pe data de 22 octombrie.


"Ei doreau să obțină în România un statut de refugiat pentru ca apoi să pună bazele în țara noastră a unor puncte de sprijin, puncte de sprijin pentru organizații teroriste listate la nivel internațional.

Prin aceste puncte de sprijin se pare că intenționau să pună la cale atentate teroriste în România cât și în alte state care au trupe în Afganistan", spune purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru.

La începutul lunii octombrie, unul dintre liderii islamiști, Șeicul Omar Bakri, a precizat că luptătorii săi pot duce la bun sfârșit atentate în România și în inima Bulgariei, dar și în alte state.


Afganii suspectați că ar vrea să comită atentate vor fi expulzați de pe teritoriul României în perioada următoare, precizează aceeași sursă.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Actual : Militar NATO ucis în Afganistan
Pagina a fost generata in 0.3037 secunde