Teroare în India! Cel puțin 120 de morți și mii de persoane izolate, în urma musonului timpuriu

48
Teroare în India! Cel puțin  120 de morți și mii de persoane izolate, în urma musonului timpuriu - inundatiiindia-1371659596.jpg

Articole recomandate

Câteva mii de persoane sunt izolate de inundații în nordul Indiei, unde au murit cel puțin 120 de persoane de la sfârșitul săptămânii trecute, au anunțat autoritățile, luate pe nepregătite de un muson timpuriu.

Elicoptere transportând colete cu hrană au venit în ajutorul sinistraților. De la sosirea musonului în nordul țării, cu două săptămâni înaintea datei obișnuite, în statele Uttarakhand și Himachal Pradesh s-a înregistrat un volum de precipitații de trei ori mai mare decât cel normal pentru această perioadă a anului.

"Cel puțin 110 persoane au murit. Guvernul statului și armata încearcă să salveze mii de turiști blocați în apropierea unor zone inundate și locuri sacre hinduse", a declarat Jaspal Arya, ministrul serviciilor de intervenție în Uttarakhand. Autoritățile au anulat pelerinajele, numeroase în Uttarakhand, cunoscut și sub numele de "statul zeilor" din cauza numeroaselor temple și locuri de pelerinaj.

Porțiuni întregi din templul Kedarnath au fost acoperite de noroi marți, iar aproximativ 10.000 de pelerini sunt blocați în apropiere, a adăugat ministrul pentru AFP, citează Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6835 secunde