Tentativă de atentat în Franța. Un cuplu de belgieni a fost arestat

78
Tentativă de atentat în Franța. Un cuplu de belgieni a fost arestat - politia-1530543033.jpg

Articole recomandate

Un cuplu de belgieni de origine iraniană a fost arestat sâmbătă la Bruxelles pentru planificarea unui atentat cu bombă la o reuniune a unei grupări iraniene de opoziție în Franța, a declarat luni parchetul federal specializat în cazuri de terorism, care a anunțat inculparea celor doi, relatează AFP și Reuters.


Poliția a găsit în mașina celor doi în momentul arestării lor sâmbătă, la Bruxelles, 500 de grame de explozibili și un dispozitiv de detonare. 


Ei sunt suspectați că intenționau să comită un atentat cu bombă sâmbătă la Villepinte, lângă Paris, la o reuniune a grupului politic Mujahedinii Poporului Iranian (MEK), a precizat parchetul într-un comunicat.


Suspecții au fost acuzați luni de "tentativă de atac terorist și pregătirea unei acțiuni teroriste".


Un diplomat iranian, contact al cuplului, a fost arestat în Germania, iar o altă persoană din anturajul celor doi a fost arestată în Franța, a anunțat parchetul belgian.


Percheziții au fost de asemenea efectuate în cinci localități din Belgia. 


"Atentatul terorist a putut fi dejucat datorită unei colaborări între forțele de securitate belgiene și autoritățile judiciare franceze și germane", a precizat sursa citată.


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8896 secunde