TENTATIVĂ DE ASASINAT / Parlamentar rănit în urma unei explozii. Garda sa de corp, UCISĂ

159
TENTATIVĂ DE ASASINAT / Parlamentar rănit în urma unei explozii. Garda sa de corp, UCISĂ - asasinatucraina03727200-1508999569.jpg

Articole recomandate

Un parlamentar ucrainean a fost rănit, alături de alți doi bărbații, iar un alt bărbat a murit, în urma unei explozii care a avut loc în capitala ucraineană Kiev, oficialii afirmând că incidentul ar putea fi o tentativă de asasinat, transmite BBC.


Explozia s-a produs în momentul în care parlamentarul și câteva alte persoane plecau de la sediul unei televiziuni. Bărbatul care era gardă de corp a parlamentarului Igor Mosyciuk, reprezentant al Partiduluin Radical, a fost ucis, scrie news.ro.

Primele rezultate ale investigațiilor indică faptul că un dispozitiv exploziv a fost plasat pe o motocicletă situată în imediata apropiere.

Consilierul ministrului de Interne Anton Herașcenko a prezentat explozia drept "un atac terorist". Atacul nu a fost revendicat.

Igor Mosyciuk este internat în prezent într-un spital din Kiev, iar potrivit liderului partidului din care face parte, a fost grav rănit, dar va supraviețui. Conform aceleiași surse Mosyciuk a fost atacat din cauza acitivităților sale politice.

Printre răniți se află și un analist politic ucrainean.

Partidul Radical deține 22 de mandate în Parlament în urma alegerilor din 2014. Inițial a fost unul dintre aliații politici a președintelui Petro Poroșenko, dar în prezent se indentifică drept o forță de opoziție.

În ultimii ani, Kievul a fost scena mai multor atacuri asupra politicienilor importanți sau a jurnaliștilor.

În martie, Denis Voronenkov, un fost parlamentar rus, a fost împușcat mortal în apropierea unui hotel din cetrul capitalei ucrainene.

În iulie 2016, un cunoscut jurnalist belarus și critic al Kremlinului, Pavel Sheremet a fost ucis în explozia unei mașini capcană.

Cu doi ani în urmă, Oles Buzyna, jurnalist ucrinane cunoscut pentru opțiunile sale pro - ruse, za fost împușcat mortal la mică distanță de blocul în care locuia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5325 secunde