Tensiunile diplomatice dintre Marea Britanie și Rusia iau amploare

152
Tensiunile diplomatice dintre Marea Britanie și Rusia iau amploare - tensiunidiplomatice-1522251044.jpg

Articole recomandate

Expulzarea diplomaților ruși din mai multe state la nivel global, precum SUA, Germania și chiar România, ca semn de solidaritate cu Marea Britanie, readuce în discuție un posibil nou Război Rece cu Rusia. 


Potrivit The New York Times, Rusia nu exclude în totalitate această variantă și consideră că viitorul este mult mai imprevizibil decât în perioada Uniunii Sovietice.


Războiul Rece a fost un conflict care a ținut peste patru decenii (1947-1991), între statele comuniste, în frunte cu Uniunea Sovietică și cele capitaliste, în special Statele Unite. Denumirea de "război rece" vine de la faptul că nu a fost un război propriu-zis, armat, ci unul politic și economic. Un conflict între ideologii, care s-ar putea repeta după ultimele tensiuni între Rusia și Vest. La începutul lunii, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa au fost găsiți inconștienți pe o bancă din orașul englez Salisbury. Autoritățile au descoperit că cei doi au fost otrăviți cu o neurotoxină produsă în Rusia, iar premierul britanic Theresa May a acuzat Kremlinul pentru acest incident, spunând că este primul atac cu neurotoxine în Europa de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit BBC. Marea Britanie a decis să expulzeze 23 de diplomați ruși, ca răspuns la atacul asupra lui Skripal pe teritoriul său, iar în semn de solidaritate 24 de țări din întreaga lume au urmat exemplul și au decis să trimită acasă zeci de diplomați ruși. Potrivit digi24.ro, SUA au expulzat cei mai mulți diplomați ai Moscovei, 60, urmate de Ucraina, cu 14, și de Germania, Franța, Canada și Polonia, cu 4. În urma acuzațiilor, Rusia a adoptat aceeași tactică pe care o folosește de fiecare dată când apare un conflict și a negat că a produs vreodată Novichok, neurotoxina folosită în tentativa de asasinat a lui Skripal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.389 secunde