Tensiunile cu Phenianul, mai mult politice decât militare

187
Tensiunile cu Phenianul, mai mult politice decât militare - tensiuni-1506520257.jpg

Articole recomandate

Relațiile dintre Statele Unite și Coreea de Nord sunt tensionate în prezent, dar această atmosferă "încărcată" rămâne mai mult politică decât militară, a declarat șeful statului-major american, generalul Joe Dunford, relatează AFP. 


"Spațiul politic este clar foarte încărcat la ora actuală, dar nu am constatat nicio schimbare în poziția forțelor nord-coreene", a declarat el în cursul unei audieri în fața Comisiei senatoriale pentru forțele armate.
 
"Observăm totul cu multă atenție", a subliniat generalul Dunford, întrebat de senatorul republican John McCain despre tensiunile cu regimul de la Phenian. "Ținând cont de schimbul de declarații dintre liderii celor două țări, ținând cont de operațiunea noastră aeriană de pe țărmul nord-coreean și ținând cont de răspunsul de luni, care putea provoca o reacție a nord-coreenilor", a adăugat el. 


Președintele american Donald Trump a amenințat, săptămâna trecută, în fața Adunării Generale a ONU că va distruge complet Coreea de Nord. El a mai spus că Kim Jong-Un este un "om-rachetă" îmbarcat "într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său". La rândul lui, Kim Jong-Un s-a lansat într-un atac personal la adresa președintelui american, acuzat că este "un senil deranjat mintal".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4497 secunde