Tensiuni sporite între americani și Coreea de Nord: Vom folosi orice mijloc pentru a proteja Statele Unite!

259
Tensiuni sporite între americani și Coreea de Nord: Vom folosi orice mijloc pentru  a proteja Statele Unite! - vomfolosi-1502363194.jpg

Articole recomandate

Un consilier al președintelui american Donald Trump a declarat, ieri, că Washingtonul se va folosi de orice măsură adecvată pentru a proteja Statele Unite de amenințările Coreii de Nord, care a anunțat că elaborează un plan privind un atac cu rachete împotriva teritoriului american Guam, o mică insulă din Pacific de o importanță strategică pentru Statele Unite, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"Donald Trump a fost clar: se va folosi de orice măsură corespunzătoare pentru a proteja Statele Unite și cetățenii săi", a declarat, pentru radio BBC, Sebastian Gorka, consilier al președintelui Trump. "Nu ne vom face cunoscute planurile noastre și modul în care vom reacționa. Dacă le arăți jucătorilor de la masă ce cărți ai la poker, vei pierde acel joc. Nu este o idee bună la jocul de cărți și este o idee extrem de proastă în geopolitică", a adăugat oficialul american.

Tensiunile s-au intensificat după ce Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare anul trecut și a lansat două rachete balistice intercontinentale în luna iulie. Trump a afirmat că nu va permite Phenianului să dezvolte o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite.

v v v

În replică, înalți oficiali ai Coreii de Nord au afirmat, ieri dimineață, că președintele american Donald Trump este lipsit de rațiune și că doar forța funcționează în cazul său, a indicat agenția oficială nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

"Un dialog simțit nu este posibil cu un astfel de tip lipsit de rațiune și doar forța absolută funcționează în cazul lui", scrie agenția nord-coreeană, citându-l pe generalul Kim Rak Gyom, câteva ore după un avertisment adresat de Trump liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Potrivit KCNA, armata nord-coreeană își va încheia, la mijlocul lunii august, planurile privind un atac împotriva teritoriului american Guam, o mică insulă din Pacific de o importanță strategică pentru Statele Unite.

Acest plan, care ar conține un tir cu patru rachete ce ar survola Japonia, va fi prezentat spre aprobare lui Kim Jong-un și va constitui "un avertisment crucial la adresa SUA", precizează agenția. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3616 secunde