Tensiuni între Gaza și Israel. Erdogan: "Netanyahu, ești un terorist!"

564
Tensiuni între Gaza și Israel. Erdogan:

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că este "un terorist", după ce acesta a respins "lecțiile de morală" ale Turciei în legătură cu ciocnirile soldate cu victime, care au avut loc vineri între Gaza și Israel, transmite AFP.

"Hei, Netanyahu! Ești un ocupant! Și ca ocupant te afli pe aceste locuri. În același timp, ești un terorist", a declarat Erdogan într-un discurs televizat adresat susținătorilor săi din Adana.

Vineri, zeci de mii de palestinieni s-au adunat la această barieră în prima zi a "marșului întoarcerii". Acest protest, care se așteaptă să dureze șase săptămâni, este menit să revendice dreptul de întoarcere pentru palestinienii care și-au părăsit pământurile sau au fugit din țară în timpul războiului care a urmat după crearea statului Israel în 1948.

În acea zi, cel puțin 16 palestinieni care se aflau aproape de linia de demarcație au fost uciși de tiruri israeliene și mai mult de 1.400 au fost răniți, potrivit Ministerului Sănătății în Gaza.

Președintele turc a acuzat Israelul că a comis un "atac inuman", iar Netanyahu a reacționat afirmând pe contul său de Twitter că "armata cea mai etică din lume nu are de primit lecții de morală din partea celui care bombardează civili fără discernământ de ani de zile". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.414 secunde