Tensiuni în zona Libiei. "Va fi un preț foarte mare de plătit!"

209
Tensiuni în zona Libiei.

Articole recomandate

Turcia va riposta oricărui atac al forțelor mareșalului Khalifa Haftar după ce acesta le-a ordonat oamenilor săi să atace interesele turce în Libia, a anunțat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, relatează AFP. 


"Va fi un preț foarte mare de plătit pentru orice atitudine ostilă sau atac. Vom riposta în cel mai eficient și ferm mod", a declarat ministrul, pentru agenția de presă turcă Anadolu. 


Mareșalul Khalifa Haftar a afirmat că va ataca interesele Turciei în Libia, acuzând Ankara că îi sprijină militar pe rivalii săi din Guvernul de uniune națională (GNA) care a denunțat, sâmbătă, amenințări "iresponsabile". 


După ce a suferit o înfrângere serioasă în cadrul ofensivei sale asupra capitalei Tripoli, omul forte din estul libian a ordonat forțelor sale să ia ca țintă navele și interesele Turciei, să interzică zborurile spre și dinspre Turcia și să îi aresteze pe cetățenii turci din Libia, potrivit purtătorului său de cuvânt, generalul Ahmad al-Mesmari. 
GNA, care controlează însă numai o parte a țării, a promis că va garanta securitatea cetățenilor străini, inclusiv a turcilor din Libia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5003 secunde