€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Tensiuni în Golf. Arabia Saudită cere reuniuni extraordinare ale Ligii Arabe

Ştire online publicată Luni, 20 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Arabia Saudită a cerut, sâmbătă, convocarea de reuniuni ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) și Ligii Arabe, ca urmare a episodului sabotării a patru nave în apele Golfului și a atacului cu drone asupra a două stații de pompare de pe teritoriul regatului saudit, transmite AFP. 


Cele două summituri extraordinare convocate de Riad vor avea loc, pe 30 mai, la Mecca, „pentru a discuta despre aceste agresiuni și despre consecințele lor asupra regiunii”, potrivit agenției saudite oficiale de presă. 
Este vorba „de a ne consulta și a ne coordona cu lideri frați”, în legătură cu „toate subiectele susceptibile să întărească securitatea și stabilitatea în regiune”. 


Rebelii pro-iranieni Houthi, care controlează zone importante din Yemen, au revendicat atacul cu drone de marți din regiunea capitalei Riad, care a avut drept țintă două stații de pompare ale unei oleoduct ce leagă estul și vestul regatului saudit. 
Duminică, patru nave - două petroliere saudite, o navă norvegiană și un cargou emiratez - au fost sabotate în largul Emiratelor Arabe Unite, în zona de intrare în Golful Persic. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8583 secunde