Țara în care Internetul a fost INTERZIS

67
Țara în care Internetul a fost INTERZIS - internet1-1389514999.jpg

Articole recomandate

Milițiile Al-Shabaab, afiliate rețelei teroriste Al-Qaida, care dețin controlul asupra mai multor regiuni din Somalia, au cerut interzicerea utilizării Internetului, cerându-le operatorilor să se conformeze, sub amenințarea unor atacuri teroriste.


Gruparea teroristă Al-Shabaab, care și-a propus să transforme Somalia într-un stat islamist fundamentalist, a mai interzis, în trecut, vizionarea de filme, dansul sau urmărirea de meciuri de fotbal, scrie CNN.


În această săptămână, firmele care furnizează servicii de Internet au fost amenințate să oprească furnizarea semnalului în întreaga țară.


Cu toate astea, ministrul de Interne le-a ceruti firmelor de Internet să nu se conformeze acestei cerințe. "Guvernul somalez condamnă astfel de acte, care nu demonstrează decât brutalitate și tactici teroriste de intimidare a populației de a nu folosi Internetul. Constituția noastră garantează libertatea de exprimare și toți au dreptul la informare", a declarat ministrul Abdikarim Hussein Guled. Principalele companii de telecomunicare din Somalia nu au oferit un punct de vedere, anunță Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Social : Câți români sunt conectați la internet
Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Economie : Cum ne-a transformat Internetul viețile
Pagina a fost generata in 0.4543 secunde