Tânărul care a violat-o și ucis-o pe jurnalista Viktoria Marinova, condamnat la 30 de ani de închisoare în primă instanță

239
Tânărul care a violat-o și ucis-o pe jurnalista Viktoria Marinova, condamnat la 30 de ani de închisoare în primă instanță - victoriamarinovawikiagebiography-1555958871.jpg

Articole recomandate

Un bulgar de 21 de ani a fost condamnat luni, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare pentru violul și uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova în octombrie anul trecut, a anunțat tribunalul din Ruse (nord), relatează AFP și dpa.

Arestat în Germania unde fugise după comiterea crimei, pe 6 octombrie, Severin Krasimirov, de 21 de ani, și-a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare pe viață.

De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de 450.000 de leva (225.000 de euro) familiei victimei.

Potrivit parchetului bulgar, este vorba "despre o crimă cu motivație sexuală fără legătură cu activitățile profesionale ale victimei". Crima a fost precedată de un "viol brutal", Severin Krasimirov fiind sub influența alcoolului.

În fața tribunalului, acuzatul a plâns, declarând că regretă mult această "greșeală de tinerețe".

Avocatul condamnatului, Ivan Doniov, a anunțat că va face apel pentru a obține o reducere la jumătate a pedepsei, evocând "circumstanțe atenuante", printre care mărturisirile și regretele exprimate de condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată și ucisă "într-un mod deosebit de crud", potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Uciderea Viktoriei Marinova, de 30 de ani, prezentatoare pe un canal local de televiziune din Ruse, a provocat o vie emoție la scară internațională, în condițiile în care ea tocmai lansase o nouă emisiune, promițând să dezvăluie cazuri de corupție grave.

Autoritățile au reproșat media că au difuzat "o știre falsă" legând uciderea jurnalistei de activitățile sale profesionale.

Ultimul raport al ONG-ului Reporteri fără frontiere evocă totuși "o voință manifestă a autorităților de a sufoca acest dosar grăbind ancheta" privind uciderea tinerei jurnaliste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8857 secunde