"Talibanii au executat 16 pasageri și țin ostatici încă 30"

160

Articole recomandate

Insurgenții talibani au executat, marți, cel puțin 16 pasageri care circulau la bordul a "trei sau patru autocare", în nordul Afganistanului și țin mai multe zeci ostatici, au informat autoritățile locale, citate de AFP.

Este primul atac de acest gen de la numirea, în urmă cu o săptămână, a noului șef al insurgenților talibani, scrie Agerpres.

"Talibanii au executat 16 pasageri și țin ostatici încă 30", a declarat Sayed Mahmoud Danish, purtător de cuvânt al administrației provinciei Kunduz, unde s-au produs faptele. Potrivit EFE, numărul ostaticilor s-ar ridica la 200.

Shir Aziz Kamawal, un comandat al poliției locale, a vorbit la rândul lui despre un număr de 17 pasageri executați de insurgenți.

Talibanii "au oprit autocarele și le-au cerut pasagerilor să co-boare. Apoi le-au verificat identitățile", a spus Shir Aziz Kamawal.

"Au executat 17 persoane. Au eliberat unii pasageri, dar au încă ostatici", a spus el.

Insurgenții talibani opresc frecvent circulația în zone unde se află în poziții de forță pentru a controla actele de identitate ale pasagerilor și șoferilor. Apoi îi execută sau îi iau ostatici pe cei despre care cred că lucrează pentru guvernul afgan sau pe membrii minorităților etnice sau religioase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde