Talibanii au cerut să se adreseze Adunării Generale a ONU în numele Afganistanului

122
Talibanii au cerut să se adreseze Adunării Generale a ONU în numele Afganistanului - talibanii-1632314453.jpg

Articole recomandate

Ministrul afgan de Externe numit de talibani, Amir Khan Muttaqi, a solicitat într-o scrisoare să se adreseze Adunării Generale a ONU în numele Afganistanului, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Ambasadorul fostului guvern de la Kabul a solicitat de asemenea să ia cuvântul, a adăugat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

ONU nu a decis deocamdată cine va reprezenta această ţară la sesiunea Adunării Generale din acest an, care s-a deschis, marţi, la New York şi care va dura o săptămână.

Cele două cereri concurente sunt gestionate de comisia de acreditare, a adăugat Dujarric, fără a preciza dacă această comisie se va întruni până luni, ultima zi în care liderii statelor membre au posibilitatea să intervină în cadrul sesiunii anuale.

Pe 15 septembrie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a primit o scrisoare din partea actualei reprezentanţe permanente a Afganistanului, semnată de ambasadorul său, Ghulam Isaczai, care apare ca şef al delegaţiei la Adunarea Generală. Ulterior, pe 20 septembrie, Guterres „a primit o scrisoare cu antet din partea ministerului de externe al Emiratului Islamic al Afganistanului”, semnată de şeful diplomaţiei desemnat de talibani după preluarea puterii la mijlocul lunii august. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7154 secunde