Taifun devastator în Filipine: cel puțin 16 decese

127
Taifun devastator în Filipine: cel puțin 16 decese - phanfonetw-1577346618.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața în Filipine în timpul trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun, potrivit primelor informații obținute joi de la autoritățile locale, transmite AFP, citată de Agerpres. Autoritatea națională pentru gestionarea dezastrelor naturale a informat despre acest prim bilanț care privește centrul arhipelagului.

Taifunul care a lovit marți seara zona de coastă din centrul țării a provocat daune importante, distrugând case și inundând sate. În această țară majoritar catolică, zeci de mii de oameni au fost nevoiți să își petreacă Ajunul și ziua de Crăciun în adăposturi sau departe de propriile locuințe. Conexiunile de feribot și mai multe zboruri au fost anulate.

Deși mai puțin puternic, Phanfone a urmat aceeași traiectorie ca Haiyan, cel mai devastator taifun înregistrat în Filipine și care a ucis mai mult de 7.300 de persoane în 2013, afectând în mod deosebit orașul Tacloban. Taifunul Phanfone, a cărui intensitate este în scădere, se îndepărta joi de coastele Filipinelor, potrivit Centrului de prognoză meteo Weather Philippines.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7835 secunde