Suspiciunile de coronavirus, infirmate în cazul românului internat în Italia

161
Suspiciunile de coronavirus, infirmate în cazul românului internat în Italia - ddd-1580560521.jpg

Articole recomandate

Cetățeanul român care a intrat în contact cu doi turiști din China într-un hotel din capitala Italiei nu are noul virus gripal, anunță autoritățile italiene după efectuarea analizelor. Suspiciunile au fost infirmate și în cazul românului din Spania, potrivit presei spaniole, relatează Digi 24.

"Angajatul român care locuiește în Tivoli a fost transferat din rațiuni de precauție la Institutul Spallanzani; după efectuarea analizelor și protocoalelor, rezultatul a fost negativ privind coronavirusul", a anunțat Direcția de Sănătate Publică din regiunea Lazio. "Nu trebuie să existe alarmism, românul nu a intrat deloc în contact cu cei doi subiecți care au virusul. Virusul se transmite doar prin contact direct strâns. Agenția de Sănătate Publică din Roma a respectat procedurile operaționale, iar pacientul a fost transferat în spital doar în scop de precauție. Situația nu este preocupantă", precizează instituția, conform cotidianului Il Messaggero.

Autoritățile italiene au confirmat vineri că doi turiști chinezi aflați în Italia au virusul 2019-nCoV. Cei doi turiști, soț și soție, în vârstă de 66 și 67 de ani, sunt din provincia chineză Hubei și au venit în vacanță în Italia pe 23 ianuarie, circulând prin orașele Milano, Parma și Roma.

Românul în vârstă de 42 de ani s-a prezentat la un spital din Tivoli, având febră. Românul lucrează la Hotelul Palatino din Roma și a avut contacte cu cei doi turiști din China care au coronavirusul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5879 secunde