€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:
Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev:

„Suspiciunile de amestec rus în alegerile europene, o paranoia aberantă”

Ştire online publicată Vineri, 08 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a calificat drept „paranoia aberantă” suspiciunile privind o ingerință rusă în alegerile europene, cu mai puțin de trei luni înainte de scrutin, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


„Alegerile nu au avut încă loc și suntem deja suspectați”, a reacționat Dmitri Medvedev într-o conferință de presă organizată în timpul unei vizite în Luxemburg. „Există totuși prezumția de nevinovăție. După alegeri, dacă pot să ne furnizeze probe, vom vedea. Dar acolo suntem deja considerați vinovați”, a declarat liderul rus, adăugând că vede în această atitudine o „paranoia aberantă”. 
Dmitri Medvedev se află într-o vizită oficială de două zile în Luxemburg, prima a unui premier rus în acest mic stat prosper cu 600.000 de locuitori, la invitația omologului său luxemburghez Xavier Bettel. 
„Am vorbit despre tot, nu există subiect despre care nu am vorbit”, a dat asigurări Bettel. 
Astfel, a fost abordată și chestiunea Consiliului Europei, organism de apărare a drepturilor omului și a democrației boicotat de Moscova după anexarea Crimeii în 2014. 


„O plecare a Rusiei este ceva care nu-mi doresc”, a declarat Xavier Bettel. 
Cei 300 de parlamentari, proveniți din 47 de state membre din Consiliul Europei, au privat Rusia de dreptul său de vot în adunare drept reacție la anexarea Crimeii. 


La rândul său, Moscova a decis să nu mai trimită parlamentari la lucrările adunării și să nu mai verse contribuția sa anuală la bugetul organizației din 2017. 


Premierul rus a reacționat și la declarația ambasadorului american în Luxemburg, Randy Evans, care i-a cerut, luni, Marelui Ducat să facă presiune asupra Rusiei pentru a pleca din Crimeea. 
Medvedev i-a răspuns invocând suveranitatea națională și i-a cerut diplomatului american „să ia un manual de drept internațional public și să-i studieze bazele”. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9176 secunde