SUSPECT! Uniunea Europeană cere Ucrainei să publice cât mai rapid rezultatele alegerilor legislative!

210
SUSPECT! Uniunea Europeană cere Ucrainei să publice cât mai rapid rezultatele alegerilor legislative! - 11031832829067789-1351962937.jpg
Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a făcut apel a autoritățile ucrainiene să publice rapid rezultatele definitive ale alegerilor legislative de la 28 octombrie, declarându-se în același timp preocupată de întârzierea în procesul de centralizare a voturilor, transmite Agerpres.


În comunicatul publicat în comun cu comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, dna Ashton "ia notă cu mare preocupare" de absența rezultatelor definitive. 


Cei doi responsabili europeni cer autorităților și tuturor partidelor vizate să facă tot ceea ce este necesar pentru ca aceste rezultate definitive, care trebuie să reflecte întocmai dorința alegătorilor ucraineni, să fie rapid anunțate. "Contestațiile trebuie să fie rapid analizate și respectându-se în totalitate regulile și procedurile stabilite", insistă Catherine Ashton și Stefan Fule în comunicatul lor, citat de AFP. 


Ucraina nu a anunțat până în prezent rezultatele definitive ale alegerilor legislative de la 28 octombrie, câștigate de partidul președintelui Viktor Ianukovici, pe fondul conflictelor uneori violente între susținătorii candidaților partidului la putere și cei ai opoziției. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.42 secunde