Superauzul, boala extrem de rară, care l-a făcut pe un muzician să își pună capăt zilelor

426
Superauzul, boala extrem de rară, care l-a făcut pe un muzician să își pună capăt zilelor - ad0wmwvmztlmmmvmnmy0ywqymwu5ztq1-1517494094.jpg

Articole recomandate

Un muzician de 61 de ani din Marea Britanie s-a sinucis, pentru că nu mai putea să suporte boala extrem de rară de care suferea. Bărbatul avea o hipersensibilitate de auz, ceea ce înseamnă că putea să audă inclusiv mișcarea propriilor globi oculari, relatează Metro.


Kevin Edmunds, din orașul Cardiff, fusese diagnosticat cu o boală rară numită, în termeni medicali, Sindromul de dehiscență a canalului semicircular superior. Afecțiunea apare în urma unei deschideri în osul care acoperă cel mai înalt canal semicircular de la nivelul urechii interne și poate avea simptome precum senzații de vertij, oscilopsia (impresia că obiectele statice se mișcă), schimbări de presiune la nivelul urechii interne, dar și autofonie (rezonanța crescută a propriei voci), hipersensibilitatea la orice sunete, inclusiv unele pe care ceilalți oameni nu le pot auzi.

Britanicul ajunsese în pragul disperării și nu mai putea suporta simptomele bolii cu care trăia. El încercase inclusiv să își bage șervețele în urechi, astfel încât să blocheze sunetele din exterior.

Bărbatul, un fost chitarist într-o trupă rock, a mai avut o tentativă de sinucidere, dar a fost împiedicat în ultima clipă de partenera lui. Ulterior, a fost internat într-un spital psihiatric, dar a dispărut de acolo la scurt timp și a fost găsit mort de poliție, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8565 secunde