Supărare la Moscova! Putin nu a fost invitat la ceremonia de la Varșovia

Joi, 21 Martie 2019
224
Rusia și-a exprimat, miercuri, nemulțumirea față de decizia Poloniei de a nu-l invita pe președintele Vladimir Putin la ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează AFP. 


"Ministerul rus al Afacerilor externe a aflat cu nedumerire despre intenția Poloniei de a comemora în septembrie începutul celui de-Al Doilea Război Mondial doar în prezența statelor membre UE, a NATO și a câtorva foste republici sovietice", se arată într-un comunicat de presă. 


Moscova a acuzat autoritățile poloneze că ignoră logica istorică și că dorește să transforme aceste comemorări într-o întâlnire secretă. 


"În pofida contribuției decisive și neîndoielnice a Patriei noastre la înfrângerea Reichului hitlerist și a eliberării Poloniei de invadatorii naziști, Rusia nu are loc în această schemă", adaugă Ministerul rus al Afacerilor externe. 


"Fie ca aceasta să le rămână pe conștiință autorităților poloneze actuale", se arată în încheierea comunicatului. 
Biroul de presă al președintelui polonez Andrzej Duda a declarat, pentru AFP, că factorul decisiv în selectarea destinatarilor acestor invitații nu este istoric, ci contemporan.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3278 secunde