"Suntem pregătiți pentru o încetare a focului"

72

Articole recomandate

Președintele ucrainean Petro Poroșenko s-a declarat pregătit pentru o "încetare a focului bilaterală" în estul separatist al țării, dacă se va asigura controlul la frontiera cu Rusia, într-o convorbire prin telefon cu cancelarul german Angela Merkel.


"Președintele a asigurat că este dispus la o încetare a focului bilaterală. El a subliniat în același timp că este necesar să se asigure controlul la frontieră pentru oprirea transferului de arme și combatanți din Rusia, precum și eliberarea tuturor ostaticilor și lansarea negocierilor necondiționate", potrivit unui comunicat al președinției ucrainene publicat la încheierea acestei convorbiri telefonice, care a avut loc joi seara.

Potrivit Kievului, Merkel a subliniat că reprezentanții unei unei misiuni OSCE prezente în estul Ucrainei "nu au acces la posturile de frontieră din cauza acțiunilor combatanților".

Poroșenko a discutat la telefon, joi seara, și cu vicepreședintele american Joe Biden, despre reabilitarea infrastructurilor în localitățile eliberate de separatiști în estul țării, potrivit președinției ucrainene, scrie Mediafax.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde