Summitul G7 de la Biarritz. Măsuri sporite de securitate în contextul acțiunilor de protest

178
Summitul G7 de la Biarritz. Măsuri sporite de securitate în contextul acțiunilor de protest - summit-1566589700.jpg

Articole recomandate

Stațiunea Biarritz de pe coasta de sud-vest a Franței este obișnuită să fie luată cu asalt în luna august de surferi și de adoratori ai soarelui, dar valul care va lua cu asalt anul acesta celebra stațiune franțuzească se anunță a fi diferit, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres. 


Președintele francez Emmanuel Macron i-a invitat pe liderii Marii Britanii, Canadei, Germaniei, Italiei, Japoniei și SUA la summitul anual al statelor membre G7, ce va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, în stațiunea bască. 
Președintele american Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel și alți lideri sunt așteptați să fie însoțiți de peste 5.000 de delegați, oficiali și ziariști. 


Asemeni multor summituri desfășurate în statele occidentale în ultimii 20 de ani, și această reuniune la nivel înalt este susceptibilă să devină ținta protestelor. 


Mai mulți activiști s-au reunit deja la Hendaye, la aproximativ 20 de kilometri de Biarritz, precum și în orașul spaniol de frontieră din apropiere Irun, pentru trei zile de contrasummit în care sunt organizate prelegeri și workshopuri. 
Pentru sâmbătă, ziua în care începe summitul G7, este prevăzută organizarea unui marș de la Hendaye la Irun. Duminică, sunt planificate întruniri în perimetrul zonei securizate pentru eveniment din Biarritz. 
Alți activiști, mai radicali, au făcut apel online la "invadarea Biarritz-ului" sâmbătă. 


Autoritățile franceze nu vor să riște absolut deloc și în acest scop au mobilizat 13.200 de polițiști și jandarmi pentru a asigura securitatea delegațiilor participante la summit, conform cifrelor furnizate de ministerul de Interne de la Paris. 
"Ar trebui să fie foarte clar că nu vom tolera excese", a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6055 secunde