€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Summit Sibiu / Merkel, impresionată de cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

Ştire online publicată Joi, 09 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat impresionată să afle că joi a fost în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, unde a avut loc Summitul Partidului Popular European (PPE), a declarat, pentru AGERPRES, directorul muzeului sibian, Ciprian Ștefan.

"Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizație rurală din România, dar și multiculturalitatea specifică țării, nu doar regiunii, adică avem și exponate care au legătură cu civilizația europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa și a spus: "Wow!"", a precizat directorul Ciprian Ștefan.

Potrivit acestuia, "s-au scurs clipe istorice astăzi la Muzeul ASTRA. Liderii europeni au avut o întâlnire de lucru foarte importantă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre un spațiu care amintește oricui de rădăcini și resurse sănătoase, punând pe prim plan valorile comune europene și multiculturalitatea. Mai precis, un loc numai bun pentru decizii de viitor".

Summitul PPE a avut loc, joi, la Sibiu, la reuniune fiind invitați să participe șefi de stat și de guvern, lideri ai partidelor din PPE, președintele Consiliului European, Donald Tusk, al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Joi, în Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava, aflată la marginea municipiului Sibiu, au fost prezenți și peste o sută de meșteșugari din toată țara, care fac demonstrații de măiestrie, pentru a marca Ziua Europei într-o acțiune numită "Europa rurală".

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7353 secunde