€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Summit pe 29 iunie, între președintele Rusiei și premierul Japoniei

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Un summit între președintele rus Vladimir Putin și premierul nipon Shinzo Abe va avea loc pe 29 iunie, cu prilejul vizitei lui Putin în Japonia pentru întâlnirea liderilor G20, a anunțat, vineri, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, citat de Reuters. 
Înalți oficiali și lideri politici din ambele state au avut numeroase discuții în ultimele luni pe tema modalităților de a pune capăt unei dispute teritoriale vechi de zeci de ani și de a încheia un tratat de pace între cele două țări. 


„Cu ochii la summitul Rusia - Japonia din marja reuniunii G20 de la Osaka, am făcut o evaluare a progreselor din relația bilaterală”, a declarat Lavrov după întâlnirea cu omologul său nipon, Taro Kono, într-o conferință de presă comună a celor doi oficiali. 


Numite „Kurilele de Sud” de către Rusia și „Teritoriile de Nord” de către Japonia, aceste insule vulcanice între Marea Ohoțk și Oceanul Pacific se află în centrul unui diferend teritorial care a împiedicat cele două țări să semneze un tratat de pace după cel de-Al Doilea Război Mondial. 


Tokyo consideră oficial cele patru insule anexate de URSS în 1945 - cu 20.000 de locuitori - ca făcând „parte integrantă din teritoriul japonez”. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7061 secunde