Suedia elimină controalele de la granița cu Danemarca

191
Suedia elimină controalele  de la granița cu Danemarca - liberlaimigranti-1493814511.jpg

Articole recomandate

După ce în ianuarie 2016 Suedia a introdus un program sever de controale identitare sistematice la granița cu Danemaca, în vederea limitării debitului de migranți și refugiați care au pătruns pe întreg teritoriul Europei, guvernul suedez a anunțat că va renunța la aceste controale.

În același timp, guvernul a decis să consolideze mijloacele polițiștilor și vameșilor pentru supravegherea acestei frontiere, au precizat, într-o conferință de presă ținută la Stockholm, ministrul de interne, Anders Ygeman, și ministrul pentru infrastructură, Anna Johansson.

"Avem nevoie de control la granițele Suediei pentru a putea menține securitatea", a precizat guvernul într-un comunicat.

"Trebuie să compensăm eliminarea verificărilor de identitate printr-o consolidare permanentă a altor tipuri de controale la frontieră", a subliniat executivul suedez.

Printre măsurile care vor fi luate pentru întărirea acestor controale se numără instalarea de camere de supraveghere și verificarea cu raze X a vehiculelor care traversează frontiera, a explicat guvernul.

Controalele de identitate asupra persoa-nelor din autocarele, trenurile și feriboturilor care vin din Danemarca au fost prelungite ultima dată cu trei luni în februarie și vor expira în această săptămână, urmând să nu mai fie extinse, relatează și site-ul thelocal.se.

Navetiștii din regiunea aglomerată Öresund, unde multe persoane călătoresc pentru muncă între Malmö și Copenhaga, s-au plâns de faptul că aceste controale de identitate le afectau programul.

După introducerea controalelor de identitate, numărul solicitanților de azil a scăzut semnificativ, cu circa 80%, de la 10.000 pe săptămână la mai puțin de 500 pe săptămână în prezent, anunță Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3975 secunde