Suedia ar putea lua o decizie șoc din cauza românilor și bulgarilor

137
Suedia ar putea lua o decizie șoc din cauza românilor și bulgarilor - politia-1471679877.jpg

Articole recomandate

Stockholmul analizează posibilitatea interzicerii cerșetoriei, a declarat ministrul suedez al Administrației locale, Ardalan Shekarabi, care a precizat că studiază restricțiile în vigoare în alte state nordice, relatează site-ul The Local, potrivit romanialibera.ro.

"Cerșitul pe străzile din Suedia nu va putea să rezolve niciodată problemele majore de excluziune și sărăcie din România și Bulgaria,"a declarat Shekarabi, cu ocazia unei reuniuni la Reykjavik cu omologii săi din statele nordice.

Danemarca a interzis deja această practică la nivel național, în timp ce Norvegia a permis autorităților locale să introducă interdicții. Pe de altă parte, până în prezent, Suedia a încercat să abordeze problema prin realizarea de acorduri cu România și Bulgaria pentru îmbunătățirea situației romilor în țările lor natale.

"Cu toate acestea, cerșitul continuă, iar poziția noastră este că cerșetoria în Suedia nu este o soluție pentru discriminarea, sărăcia și excluziunea socială suferită în țările în cauză," a mai spus oficialul suedez. Un sondaj efectuat de SVT, în luna aprilie 2015, a constatat că, la data respectivă, în Suedia, erau între 3.400 și 4.100 din alte țări ale UE - în principal din Bulgaria și România. Această cifră a fost de peste două ori mai mare față de numărul înregistrat în anul precedent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 August 2016
Stire din Actual : Cutremur cu magnitudinea 6 în Japonia
Pagina a fost generata in 1.6788 secunde