Mai multe ştiri online:

Succesoarea Angelei Merkel nu va candida la funcția de cancelar înainte de 2021

Ştire online publicată Luni, 13 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Lidera partidului conservator CDU și succesoare a Angelei Merkel la conducerea acestuia, Annegret Kramp-Karrenbauer, a asigurat că nu dorește să o înlocuiască înainte de termen pe șefa guvernului german, al cărei mandat se încheie în 2021, potrivit AFP.

„Cancelarul și guvernul au fost aleși pentru întreaga legislatură, iar cetățenii se așteaptă pe drept cuvânt ca ei să-și ia în serios angajamentul pe care și l-au asumat când au fost aleși. Pot deci să exclud posibilitatea ca eu să acționez pentru o astfel de schimbare în mod deliberat înainte de termen”, a afirmat Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru ediția de duminică a publicației Die Welt.

Cea pe care media o numește „AKK” a fost aleasă la începutul lunii decembrie la conducerea creștin-democraților (CDU), după ce Angela Merkel a fost constrânsă să plece de la președinția partidului, succesoarea ei reprezentând totuși continuitatea.

Cancelarul actual a declarat în mai multe rânduri că dorește să rămână în funcție până la următoarele alegeri parlamentare, în principiu în 2021. Dar media germane speculează de mai multe luni că Angela Merkel s-ar putea retrage din fruntea guvernului înainte de termen. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8637 secunde