SUA vor să desfășoare trupe în estul Europei. România, centrul de comandă?

436
SUA vor să desfășoare trupe în estul Europei. România, centrul de comandă? - suavorsadesfasoare-1397392306.jpg

Articole recomandate

Comandantul NATO în Europa, care a fost însărcinat să prezinte contramăsuri față de amenințările militare ruse la adresa Ucrainei, a declarat că acestea pot include desfășurarea de trupe americane în state est-europene membre ale Alianței care se simt amenințate, relatează postul ABC News.
Potrivit postului american de tele-viziune, generalul Philip Breed-love, din cadrul forțelor aeriene americane, a declarat în acest interviu pentru agenția americană Associated Press (AP) că nu va "exclude implicarea niciunei națiuni, inclusiv a Statelor Unite".
Miniștrii de Externe din cele 28 de state membre ale NATO i-au dat lui Breedlove termen până mâine să propună "pași" care să asigure membrii Alianței Nord-Atlantice aflați cel mai aproape de Rusia că celelalte state membre le susțin.
 "În esență, căutăm un pachet de măsuri terestre, aeriene și maritime care să consolideze asigurările celor mai estici aliați", a declarat generalul pentru AP.
"Sunt însărcinat să prezint (măsurile) până săptămâna viitoare. Intenționez să le prezint mai de-vreme", a adăugat el.
Întrebat din nou dacă militari americani ar putea să fie trimiși în primele linii, în statele NATO cele mai apropiate de Rusia, generalul american de patru stele a răspuns "nu voi îndepărta contribuții din partea niciunei națiuni".
La finalul unei conferințe NATO la Paris, Breedlove a declarat pentru AP că prezența militară rusă în apropierea frontierei Ucrainei este neschimbată.
Pentru a ilustra aceste afirmații, membri ai personalului generalului au furnizat agenției americane fotografii efectuate de un satelit comercial în care, afirmă ei, apar avioane de război, elicoptere de luptă, blindate, artilerie și o brigadă aeropurtată sau din cadrul forțelor speciale, în locuri situate la est de frontiera dintre Ucraina și Rusia, inclusiv de-a lungul coastelor, la Marea Azov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6086 secunde