€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

SUA și Mexic vor înființa o echipă comună pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri

Ştire online publicată Vineri, 17 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Agenția americană de combatere a traficului de droguri, Drug Enforcement Administration (DEA), și guvernul mexican vor înființa o echipă comună la Chicago care va viza cartelurile de droguri mexicane și pe liderii acestora și finanțele lor, în tentativa de a limita fluxul de droguri care a dus la o creștere a numărului de decese în urma unor supradoze, au declarat oficiali din cele două țări, citați de Reuters.

Șeful de operațiuni al DEA, Anthony Williams, a declarat într-o conferință de presă comună cu oficiali ai guvernului mexican de la Chicago că vizarea finanțelor cartelurilor este foarte importantă, întrucât „singurul scop al acestor entități este acela de a face bani”.

Mexicul rămâne principală „autostradă” pentru cocaină către SUA și a devenit principala sursă de heroină, ceea ce alimentează o creștere a numărului de dependenți de opioide în SUA. De asemenea, Mexicul este un furnizor major de metamfetamină.

„Nu este doar o problemă a Chicago, este o problemă națională. De fapt, este o problemă internațională”, a declarat Brian McKnight, agentul special care conduce divizia DEA din Chicago, în cadrul unei conferințe de presă. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7523 secunde