SUA și Libia au distrus armele chimice ale lui Gaddafi

115
SUA și Libia au distrus armele chimice ale lui Gaddafi - img1159-1391509981.jpg

Articole recomandate

În timp ce efortul internațional de a distruge armele chimice ale regimului sirian se amână, un alt arsenal a fost eliminat în secret de SUA și de guvernul Libiei: cel al fostului dictator libian, colonelul Muammar Gaddafi. Ultima tranșă - aproximativ două tone de iperită, sau gaz muștar - a fost distrusă la 26 ianuarie, informează marți ziarul El Pais.


Potrivit cotidianului The New York Times, SUA și Libia au distrus în ultimele trei luni ultimele rămășițe ale armamentului letal chimic al regimului lui Gaddafi. Echipamentul folosit de cele două țări pentru a elimina arsenalul a fost un cuptor transportabil de înaltă tehnologie. S-ar fi distrus sute de bombe de artilerie echipate cu gaz muștar, circa două tone în total.


Armata SUA avertizase despre pericolul ca această cantitate de armament să cadă în mâinile teroriștilor. 'Este culminarea unuia din cele mai mare eforturi internaționale pentru eliminarea armelor de distrugere în masă ale Libiei, garantându-se astfel că nu vor cădea niciodată în mâinile grupurilor teroriste', a declarat Andrew C. Weber, asistent al secretarului apărării, responsabil cu arme nucleare, chimice și biologice, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Arme care au schimbat războiul pe mare
Pagina a fost generata in 1.3625 secunde