Liga Arabă, despre situația din Orientul Mijlociu:

"SUA s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace"

Duminică, 10 Decembrie 2017
135
Miniștrii de Externe ai țărilor din Liga Arabă i-au cerut Washingtonului, într-o rezoluție publicată ieri dimineață, după o reuniune la Cairo, să anuleze decizia privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează AFP.

În rezoluție, miniștrii arabi afirmă că SUA "s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace" din Orientul Mijlociu și cer ca Washingtonul "să-și anuleze decizia asupra Ierusalimului".

Miniștrii țărilor membre ale Ligii Arabe s-au reunit, sâmbătă seara, la sediul din Cairo, pentru o reuniune extraordinară în vederea formulării unui răspuns la decizia americană, care a provocat un val de nemulțumire în lumea arabă.

Ei au îndemnat, de asemenea, comunitatea internațională să recunoască un stat palestinian "cu Ierusalimul de est drept capitală", partea orientală a orașului anexat din 1967 de către Israel.

Inițiativa președintelui american, Donald Trump, este "denunțată și condamnată", a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, în timpul reuniunii în cadrul căreia miniștrii arabi au rostit lungi discursuri pline de patos. 

Pagina a fost generata in 0.1747 secunde