SUA regretă că Moscova a interzis adopțiile copiilor ruși de către cetățeni americani

216
SUA regretă că Moscova a interzis adopțiile copiilor ruși de către cetățeni americani - usaflag2-1356171802.jpg
Diplomația americană și-au exprimat vineri regretul că Rusia a interzis prin lege cetățenilor americani să adopte copii ruși, relatează AFP.
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat s-a declarat "îngrijorat" de votul din Duma rusă al unei legi care interzice americanilor să adopte orfani ruși, apreciind că "bunăstarea copiilor este prea importantă pentru a o lega de aspectele politice ale relației" uneori tensionată între Statele Unite și Rusia.

"Ceea ce ne îngrijorează mai ales în această legislație este că împiedică efectiv copii să crească într-un mediu familial fericit, plin de dragoste și respect", a declarat purtătorul de cuvânt, Patrick Ventrell.

Acesta a amintit că "60.000 de copii ruși au fost adăpostiți de familii americane în ultimii 20 de ani" și apreciază că, o dată cu această nouă lege rusă, "copii ruși sunt cei care vor avea de suferit".

Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat definitiv vineri o lege ce interzice americanilor să adopte copii ruși, o decizie care îngrijorează orfelinatele și care provoacă indignarea unei părți din societatea rusă.

Textul aprobat aproape în unanimitate de către deputați (420 pentru, 7 împotrivă și o abținere) vine ca un răspuns la "lista Magnițki" adoptată de Statele Unite, care sancționează responsabilii ruși vinovați de încălcări ale Drepturilor Omului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Actual : Mărturii șocante din "școala groazei"
Pagina a fost generata in 0.2753 secunde