SUA pregătesc sancțiuni împotriva Venezuelei

152
SUA pregătesc sancțiuni împotriva Venezuelei - sua-1500473085.jpg

Articole recomandate

Statele Unite pregătesc sancțiuni împotriva mai multor oficiali de rang înalt din Venezuela, afirmă surse din administrația americană, care au cerut să rămână anonime.

Potrivit agenției Reuters, pe lista celor vizați de măsuri punitive s-ar afla ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez, și Diosdado Cabello, vicelider al Partidului Socialist venezuelean, pentru încălcări ale drepturilor omului.

Pe 30 iulie, venezuelenii sunt chemați să voteze pentru formarea unei Adunări Constituante, considerate de opoziție ca un mijloc de consolidare a puterii regimului socialist. La sfârșitul săptămânii trecute, 7,5 milioane de cetățeni au votat în proporție de 98% împotriva creării Adunării, în cadrul unui referendum simbolic convocat de opoziție.

Luni, președintele american Donald Trump a promis și "acțiuni economice puternice și rapide" împotriva regimului de la Caracas, dacă președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, nu renunță la proiectul de revizuire a Constituției. Un oficial de rang înalt de la Washington a afirmat că sunt deschise toate opțiunile, inclusiv măsuri împotriva industriei petroliere, vitală pentru Venezuela.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.368 secunde