Președintele Recep Erdogan:

"SUA nu și-au respectat angajamentele privind retragerea forțelor kurde din Siria"

324

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că SUA nu și-au îndeplinit pe deplin angajamentele asupra retragerii forțelor kurde în Siria, informează AFP. Erdogan a făcut această afirmație înainte de a lua avionul spre Washington, unde are programată o întrevedere cu președintele american Donald Trump. 


"Îi voi spune, cu documente în sprijin, că acordul pe care l-am încheiat asupra Siriei nu a fost pe deplin respectat", a spus Erdogan în timpul unei conferințe de presă pe aeroportul din Ankara. 


Un acord obținut la 17 octombrie de vicepreședintele american Mike Pence în timpul vizitei sale la Ankara a deschis calea spre oprirea ofensivei turce lansate la 9 octombrie în nord-estul Siriei pentru a alunga miliția kurdă Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), aliată a Washingtonului în lupta anti-jihadistă. 


Acest acord prevede retragerea YPG de la frontiera turcă și înființarea unei zone de securitate de 32 de kilometri lățime de-a lungul frontierei cu Turcia pe teritoriul sirian. 


Turcia și-a lansat operațiunea după ce Trump a anunțat retragerea trupelor americane desfășurate în această zonă, ceea ce a fost interpretat drept undă verde dată Ankarei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6785 secunde