SUA: Michael Bloomberg donează aproape 2 miliarde de dolari universității Johns Hopkins

146
SUA: Michael Bloomberg donează aproape 2 miliarde de dolari universității Johns Hopkins - michaelbloomberg-1542641685.jpg

Articole recomandate

Fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg a anunțat o donație de 1,8 miliarde de dolari pentru universitatea Johns Hopkins, astfel încât instituția să poată acorda mai multe burse pentru studenții săraci, scrie AFP.


Într-un comunicat, miliardarul, a 14-a avere din lume, a afirmat că donația va permite universității din Baltimore, pe care a absolvit-o în 1964, să susțină mai mult studenții proveniți din familii modeste și care nu-și pot permite să plătească cei 72.000 de dolari pe care îi presupune fiecare an de școlarizare la prestigioasa instituție.


În New York Times, miliardarul de 76 de ani a explicat, în urmă cu o zi, că a absolvit universitatea grație unei burse, deoarece tatăl său, contabil, nu câștiga "mai mult de 6.000 de dolari pe an". 


"Vreau să mă asigur că școala care mi-a oferit o șansă va putea în permanență să ofere aceeași oportunitate și altora", a argumentat el.


Cu această donație - cea mai mare făcută vreodată unei universități - Bloomberg pune degetul pe o problemă gravă, creditele pentru studenți, care ating astăzi 1.500 de miliarde de dolari, cel mai mare volum de credite în SUA după cele imobiliare. 


Michael Bloomberg a anunțat această donație în condițiile în care dorește să se înscrie la investitura democrată pentru prezidențialele din 2020. 


După ce a fost republican și apoi independent, acesta s-a înscris în rândurile democraților la cele mai recente alegeri legislative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8525 secunde