€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

SUA, Franța și Regatul Unit propun ONU o rezoluție privind Siria

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
SUA, Franța și Regatul Unit au transmis, sâmbătă, celorlalte 12 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluție privind Siria, informează AFP. 


Documentul se referă la problemele politice, umanitare și legate de armamentul chimic și propune un nou mecanism de anchetă privind utilizarea acestor arme, afirmă surse diplomatice.


Conform surselor respective, negocierea textului redactat de Franța urmează să înceapă astăzi și, deocamdată, nu s-a propus data unui eventual vot în Consiliu. Una din surse a declarat AFP că Parisul dorește timp suficient pentru „o adevărată negociere”.


Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat sâmbătă că, după ce forțele guvernamentale siriene au cucerit enclava rebelă Ghouta de est, de lângă Damasc, următoarea criză umanitară s-ar putea produce în Idlib, transmite Reuters. Orașul din nord-vestul Siriei, capitală a provinciei cu același nume, ar putea fi ținta următoarei ofensive a armatei. Regiunea Idlib are cea mai mare populație dintre cele pe care încă le mai controlează insurgenții sirieni. Le Drian a afirmat că în prezent este vorba de aproximativ două milioane de locuitori.


În ultimii ani, în Idlib s-au refugiat zeci de mii de luptători rebeli și de civili, pe măsură ce regimul de la Damasc a redobândit controlul asupra unor teritorii, cu ajutorul Rusiei și al Iranului, reamintește Reuters. Spre Idlib s-au îndreptat și mulți dintre rebelii care au părăsit Ghouta, împreună cu familiile, în urma unor acorduri cu autoritățile siriene și militarii ruși.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.1897 secunde