SUA, Coreea de Sud și Japonia îi cer liderului de la Phenian să renunțe la provocările iresponsabile

146
SUA, Coreea de Sud și Japonia îi cer liderului de la Phenian să renunțe la provocările iresponsabile - paranoia-1509366650.jpg

Articole recomandate

Înalții oficiali din cadrul armatelor SUA, Japoniei și Coreei de Sud au avut, luni, o întrevedere și au cerut regimului de la Phenian să renunțe la "calea nesăbuită" pe care a intrat odată cu dezvoltarea programelor balistice și nucleare, se arată într-un comunicat al Armatei SUA, potrivit Reuters, potrivit romanialibera.ro.

Joseph Dunford, șeful Statului Major General al SUA, i-a primit pe omologii săi din Coreea de Sud și Japonia la sediul central al Comandamentului SUA din Pacific, ei discutând despre recentele acte provocatoare ale Phenianului.

"Am cerut Coreei de Nord să renunțe la provocarile iresponsabile ce agravează tensiunile regionale și să renunțe la calea sa distructiva si nesăbuită a dezvoltării armelor nucleare", se arată în comunicatul Armatei SUA.

Întâlnirea oficialilor celor trei state vine la două zile după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a precizat că SUA nu vor permite Phenianului să dețină arme nucleare. Acesta a avertizat Coreea de Nord că dezvoltarea programelor balistice și nucleare îi subminează securitatea. În plus, Mattis le-a transmis nord-coreenilor că orice atac asupra SUA sau a aliaților ei va fi "înfrânt".

"Nu faceți nicio greșeală. Orice atac asupra SUA sau a aliaților ei va fi înfrânt. Orice folosire a armelor nucleare de către Coreea de Nord va provoca o reacție militară masivă, eficace și zdrobitoare", a precizat Mattis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9736 secunde