Mai multe ştiri online:

SUA condamnă inaugurarea podului care leagă Crimeea de Rusia

Ştire online publicată Joi, 17 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite al Americii au „condamnat”, ieri, inaugurarea de către președintele rus, Vladimir Putin, a podului care leagă Crimeea de Rusia, considerat ca o tentativă a Moscovei de a-și consolida anexarea ilegală a acestui teritoriu care face parte din Ucraina, relatează AFP.

„Construcția podului de către Rusia ne reamintește dorința persistentă a Rusiei de a ignora legile internaționale”, a denunțat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, într-un comunicat.

Podul, un șantier uriaș și foarte simbolic urmărind să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014, a fost inaugurat, marți, de Vladimir Putin la volanul unui camion portocaliu.

„Aceasta s-a făcut fără autorizația guvernului ucrainean”, a protestat Heather Nauert, acuzând în plus că podul „împiedică navigația, limitând mărimea navelor care pot trece prin Strâmtoarea Kerci, singura cale pentru a ajunge în apele teritoriale ale Ucrainei din Marea Azov”.

„Ne afirmăm încă o dată atașamentul față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus ea. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8575 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7322 secunde