SUA: Casa Albă vrea să-i ajute pe angajații școlilor să se instruiască în folosirea armelor

112
SUA: Casa Albă vrea să-i ajute pe angajații școlilor să se instruiască în folosirea armelor - suacasaalbajpeg-1520857775.jpg

Articole recomandate

Administrația Trump este dispusă să ajute statele americane care vor să îi pregătească în folosirea armelor pe profesorii sau angajații din școli, pentru a preveni atacuri ca cel de luna trecută din Florida, soldat cu 17 morți, au anunțat, ieri, oficiali guvernamentali, potrivit AFP.

"Administrația va colabora cu statele pentru a introduce programe de pregătire riguroase în mânuirea armelor, destinate angajaților voluntari din școli, special calificați", a spus într-o conferință de presă telefonică Andrew Bremberg, un consilier al președintelui Donald Trump.

Există deja, în întreaga țară, o multitudine de programe care urmăresc să îi instruiască în tragerea cu arma pe angajații școlilor, a subliniat un alt responsabil guvernamental, care a dorit să-și păstreze anonimatul. "Administrația Trump lucrează cu Departamentul de Justiție pentru a continua și spori valoarea ajutorului alocat unor astfel de inițiative", a adăugat această sursă.

Ideea de a introduce arme în școli pentru a preveni eventuale atacuri, primită cu răceală de corpul didactic, face parte dintr-un plan pragmatic pentru a îmbunătăți considerabil securitatea în școli.

"Suntem hotărâți să acționăm rapid. Nu avem timp de pierdut", a adăugat Betsy DeVos, care va prezida o comisie federală consacrată securității în școli și la care vor participa profesori și experți.

"Trebuie cu adevărat să punem accent pe prevenirea și identificarea riscurilor cât mai repede posibil, iar acest lucru presupune un interes față de bunăstarea socială și emoțională și față de îmbunătățirea accesului, fiabilității și transparenței serviciilor de sănătate mintală", a mai spus secretarul Educației.

În paralel, administrația federală americană încurajează statele să adopte, ca Florida, decrete temporare de prevenire a riscurilor, care ar permite poliției să rețină armele persoanelor considerate ca fiind o amenințare și să le interzică să achiziționeze altele noi, a precizat Bremberg.

Dezbaterea recurentă privind controlul asupra armelor de foc a ieșit din nou la suprafață după atacul sângeros de la 14 februarie de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, la nord de Miami, care s-a soldat cu 17 morți.

Elevii liceului atacat au cerut public membrilor Congresului american să înăsprească legislația privind armele, în contextul în care dezbaterea aprinsă provocată de acest incident a evidențiat diviziunile profunde care blochează de mulți ani orice progres în legătură cu această chestiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4256 secunde