SUA: Autorul crimelor din Charleston dorea să atace un campus

99
SUA: Autorul crimelor din Charleston dorea să atace un campus - politia-1434808601.jpg

Articole recomandate

Prieteni ai tânărului alb care a împușcat mortal nouă persoane de culoare într-o biserică pentru afro-americani din Charleston, statul american Carolina de Sud, au spus că inculpatul vorbise inițial despre atacarea unui campus, au relatat vineri Washington Post și NBC News, citate de Agerpres.ro.



Potrivit Washington Post, Christon Scriven, de 22 de ani, un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, a spus că, la una din petrecerile lor recente, tânărul a mărturisit că voia să atace cu arma o școală. Într-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit ziarului citat.

"Reacția mea la acel moment a fost că spune prostii", a afirmat Scriven pentru Washington Post. El a precizat pentru NBC News că este posibil ca Roof să-și fi schimbat planurile după ce a decis că respectivul campus ar fi fost o țintă greu accesibilă.

În vârstă de 21 de ani, Roof, despre care autoritățile spun că a petrecut o oră în studiul Bibliei cu credincioșii în Biserica Metodistă Episcopală Emanuel, veche de aproape 200 de ani, înainte de a deschide focul miercuri noapte, a apărut vineri prin intermediul unei transmisii video cu circuit închis în fața unui magistrat, care a decis menținerea sa în arest, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune. El este inculpat pentru asasinarea a nouă persoane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7609 secunde