SUA au livrat Iordaniei ultima tranșă de elicoptere Black Hawk

159
SUA au livrat Iordaniei ultima tranșă de elicoptere Black Hawk - suaelicoptereblackhawk-1517229993.jpg

Articole recomandate

SUA au livrat Iordaniei ultima tranșă de elicoptere Black Hawk care vor consolida forța de reacție rapidă a acestei țări pentru apărarea granițelor și participarea la operațiuni transfrontaliere împotriva luptătorilor islamiști, transmite Reuters.

Potrivit unor oficiali americani, ajutorul militar acordat Iordaniei, unul din principalii beneficiari de asistență financiară militară din partea SUA, contribuie la consolidarea capabilităților armatei regatului hașemit, ca parte a unei strategii regionale mai ample.

Washington a anunțat că își va menține prezența militară în Siria după înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și deține baze militare în nord-estul acestei țări.

"Statele Unite rămân angajate față de susținerea eforturilor forțelor aeriene iordaniene de a proteja frontierele Iordaniei, de a descuraja acte de terorism și de a contribui la operațiunile coaliției de înfrângere a ISIS", a declarat Henry Wooster, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA în Iordania, cu ocazia ceremoniei desfășurate la baza aeriană Regele Abdallah, la 35 km nord-est de Amman.

Congresul american a aprobat, în anul fiscal 2017, o finanțare de 470 milioane de dolari pentru armata iordaniană, mare parte din ei destinați pentru instruirea piloților, piese de schimb, arme și hangare pentru cele 12 elicoptere UH-60 Black Hawks.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5025 secunde