SUA au evacuat peste 57.000 de oameni în nouă zile

134
SUA au evacuat peste 57.000 de oameni în nouă zile - suaevacuare-1629898019.jpg

Articole de la același autor

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Președintele Joe Biden a declarat marți, într-o nouă conferință de presă, că evacuările din Afganistan sunt în grafic, iar acestea se vor încheia până la data de 31 august.

„Cu cât terminăm mai repede, cu atât mai bine”, a spus șeful de la Casa Albă, care a adăugat că trupele americane de pe aeroportul din Kabul sunt expuse unui atac al teroriștilor ISIS-K (ISIS-Khorasan, aflată pe lista grupărilor teroriste întocmită de Departamentul de Stat; ISIS-K, o ramură a grupării Stat Islamic, este activă în Asia Centrală, inclusiv Afganistan).

Biden a spus că SUA sunt pe cale să-și finalizeze misiunea de evacuare până pe 31 august și nu intenționează să mai mențină trupe americane în Afganistan după data respectivă. Totuși, președintele american a recunoscut că depinde de talibani dacă această misiune va fi încheiată la timp.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.007 secunde